Olemme erikoistuneet poronlihaan

Pokka Reindeer Meat

Pokka Reindeer Meat Pokka-perheyhtiöllä on ollut menestyvää yritystoimintaa Rovaniemellä jo vuodesta 1969 lähtien. Pokka 
Reindeer Meat on uusi ympäristöystävällinen poronlihajalostamo. Tarjoamme ensiluokkaisia poronlihatuotteitamme vähittäiskaupan ruokaketjuille, tukkukaupoille ja ruokapalveluyrityksille ympäri maailmaa.

Miksi poronliha on paras valinta terveystietoiselle ihmiselle:

Poronlihassa on runsaasti A-, C-, B1-, B2- ja B12-vitamiineja. Lisäksi siinä on runsaasti seleeniä, sinkkiä, rautaa ja omega-3-rasvahappoja, jotka auttavat ylläpitämään sydänterveyttä ja hyvää kolesterolitasoa.

Poronliha ei sisällä antibiootteja

Porot elävät vapaina Lapin metsissä, eikä niitä näin ollen kasvateta ja lääkitä keinotekoisesti. Porojen ruokavalio koostuu yli 300 luonnonvaraisesta kasvista ja jäkälästä. Tällaisesta ravinnosta poro saa runsaasti antioksidantteja ja mineraaleja, mikä saa sen pysymään terveenä, ja tekee samalla sen lihasta erinomaisen makuista, vähärasvaista ja terveellistä.

Runsaasti proteiinia

Sadassa grammassa poronlihaa on proteiinia peräti 20-24 grammaa. Proteiinin tarve on kevyttä työtä tekevällä miehellä noin 56 grammaa ja naisella 46 grammaa päivässä. Poronliha ei sisällä hiilihydraatteja, joten se sopii hyvin myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville ihmisille.

Terveyshyödyt

Sadassa grammassa poronlihaa on rasvaa vain 2–4 grammaa, eli vähemmän kuin muussa punaisessa lihassa. Poronlihan rasva sisältää enimmäkseen tyydyttymättömiä rasvahappoja. Rasvasta jopa 50–60% on tyydyttymättömiä öljyhappoja, jotka alentavat haitallista kolesterolia. Poronliha on siten ainutlaatuinen luonnontuote sekä ravitsemuksellisesti että maultaan.

Tuotteemme

Poronhoito

Porot elävät arktisessa metässä, joka on yksi maailman puhtaimmista paikoista, jossa on puhtainta vettä ja ilmaa.

Poronhoito on monien saamelaisten ja lappilaisten perheiden elinkeino Lapissa. Se on erottamaton osa pohjoisten alueiden ekologiaa, taloutta ja kulttuuria.

Poronhoito liittyy läheisesti arktisen alueen ekologiaan talouteen ja kulttuuriin.

Poro on ainoa puolikesy eläin, joka elää vapaana Lapin puhtaissa metsissä, mutta on silti ihmisen, yleensä alkuperäiskansaan kuuluvan saamelaisen, omistama.

Poronhoitajan elämäntapa on siirtynyt sukupolvelta toiselle 2000–3000 vuoden ajan.

Kestävä kehitys

Porojen aineenvaihdunta käyttää hyödyksi tuottamattomia ekosysteemejä, eli se pystyy elämään sellaisilla seuduilla, joilla viljelykasvien kasvatus on lähes mahdotonta.

Poroja varten ei tarvitse kasvattaa ruokaa, vaan ne ottavat ravintonsa luonnonlaitumilta. Lapin metsät ovat valtavan suuri alue, jossa poronhoito on tärkeä maankäytön muoto ja ravinnonlähde alueen ihmisille.

Pohjoiset metsät on jaettu alueisiin, jossa kussakin saa elää vain tietty määrä poroja. Näin ekosysteemi pysyy tasapainossa ja luonto monimuotoisena. Samalla ehkäistään tuhoisia ympäristövaikutuksia.

Tuotantotilamme

Pokka Reindeer Meat -poronlihajalostamo sijaitsee Suomen Lapissa. Käytämme lihanjalostuksessa luontoa, energiaa ja aikaa säästävää huipputeknologiaa. Tekniikan avulla myös jätteen määrä jää hyvin vähäiseksi, sillä poro pystytään hyödyntämään lähes sataprosenttisesti.

Jäljitettävyys

Käytössämme ovat luotettavat jäljitettävyyskäytännöt, joiden avulla voimme tunnistaa ja seurata nopeasti kaikkia vaiheita raaka-aineen vastaanottamisesta käsittelyyn, pakkaamiseen ja toimitukseen asiakkaalle. Pakkauksissamme on tuotemerkinnät, joista poronlihan tuotantoketjun vaiheet voidaan lukea ja jäljittää.

Huipputekniikkaa

Tuotantolinjallemme asennetun INNOVA-ohjelmiston avulla voimme jäljittää tuotteemme globaalissa elintarvikeketjussa. INNOVA-ohjelmiston avulla mahdolliset laatupoikkeamat kyetään tunnistamaan ja niihin pystytään reagoimaan tuotannon aikana. Ohjelmisto myös arkistoi tiedot, joten jäljitettävyystiedot ovat nopeasti saatavilla myöhemminkin.

Korkea hygieniataso

Noudatamme toiminnassamme elintarviketurvallisuuden riskienhallinnan periaatteita. Elintarviketurvallisuudesta vastaavilla työntekijöillämme on elintarvikehygienian koulutus ja vahva kokemus elintarviketurvallisuudesta.

Lapin poronliha on suojattu EU:n alkuperänimityksellä

Poronlihajalostamomme on elintarvikeviranomaisten hyväksymä

TUOTANTOKYKY: VIISIKYMMENTÄTUHATTA KILOA/PÄIVÄ

KAKSITUHATTA RUHOA/PÄIVÄ

VARASTOINTIKAPASITEETTI: KAKSI JA PUOLI MILJOONAA KILOA

Pokka Reindeer Meat Catalog

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Haluatko ladata luettelomme?

Kirjoita nimesi ja sähköpostiosoitteesi ladataksesi tulostettavan kopion

Loading...

Reindeer Meat Recipes Blog

We invite you to prepare the most inspiring reindeer meat recipes you can find.

Mitä Ihmiset Sanovat

“Loistava löytö”

”Resepteilläni syntyy maistuvampia ruokia tämän ensiluokkaisen tuotteen ansiosta.”

“Hyvää ruokaa”

”Enemmän kuin poronliha, miellyttävä kokemus”

”Toinen onnistunut kokemus”

”Tämä on tuote, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla.”

“Sanaton”

”Mehukas ja Maukas”

Kirjoita meille sähköpostia

7 + 2 =