Select Page

Pokka Reindeer Meat

 

Pokka Reindeer Meat on ympäristöystävällinen lihanjalostamo Napapiirillä Rovaniemellä, Suomen Lapissa. Valmistamme luonnollista ja terveellistä ruokaa vaativimmillekin makumieltymyksille. Poronlihan vivahteikas maku perustuu poron ruokavalioon, johon kuuluu yli 300 luonnonvaraista kasvia.

Tuotantotilamme on rakennettu uusinta tekniikkaa hyödyntämällä mahdollisimman energia- ja tuotantotehokkaaksi. Tarjoamme ensiluokkaisia poronlihatuotteitamme vähittäiskaupan ruokaketjuille, tukkukaupoille ja suurkeittiöille.

 

Poronliha – paras luonnollinen lihavaihtoehto

Terveellisyys

Poronliha on terveystietoisen ihmisen valinta. Poronliha on vähärasvaista, erinomaisen makuista ja ravitsevaa ruokaa. 100 grammassa poronlihaa on rasvaa vain 2-4g. Lisäksi poronlihan sisältämä rasva on suurimmaksi osaksi tyydyttymättömiä rasvahappoja. Poronlihassa on tärkeitä Omega 3 -rasvahappoja, joilla on myönteinen vaikutus sydänterveydelle ja hyvän kolesterolin ylläpitämiselle.

Poronliha on hyvin vitamiinipitoista. Siinä on runsaasti A-, C-, B1-, B2-, ja B12-vitamiinia. Lisäksi poronliha sisältää seleeniä, sinkkiä ja rautaa. Poronliha sisältää runsaasti myös proteiinia.

Poronliha ei sisällä terveydelle haitallisia antibiootteja, hormoneja eikä steroideja. Tämä johtuu siitä, että porot elävät suurimman osan vuotta luonnonlaitumilla syöden luonnonantimia, eikä niitä näin ollen kasvateta ja lääkitä keinotekoisesti.

Antibiootti, hormooni ja steroidi vapaa

Erittäin maukas: Maku on peräisin poron ruokavaliosta. Porot syövät yli 300 erilaista arktisen metsän kasvia ja jäkälää. Tämä ruokavalio sisältää runsaasti antioksidantteja ja mineraaleja.

Paljon Proteiinia

20-24 g / 100 g
Keskivertomies tarvitsee noin 56 g proteiinia päivässä ja keskivertonainen tarvitsee noin 46 g päivässä.

Kestävä Kehitys

Porojen aineenvaihdunta on tottunut vähäravinteiseen ekosysteemin ja se kykenee menestymään luonnon laitumilla omin voimin.

Luonnollisuus ja ympäristöystävällisyys

Lappia pidetään Suomen puhtainpana paikkana, ja siellä porot elävät arktisten alueiden erämaissa. Pohjoiset luonnonlaituimet ovat poroille paras elinympäristö.

Arktiset alueet on jaettu poronhoitoalueisiin, joilla laiduntaa tietty määrä poroja. Näin ekosysteemi säilyy tasapainossa ja ympäristö monimuotoisena.

Poronhoito kuuluu olennaisesti arktisten aluieiden ekologiaan, talouteen ja kulttuuriin. Porot hyödyntävät maanviljelyksen kannalta tuottamattomia ekosysteemejä. Poronhoito muodostaa siten ravintolähteen alueilla, jotka muutoin olisivat hyödyttömiä ja tehottomia elintarviketuotannon näkökulmasta.

Monet poronhoitajat ovat Saamelaista alkuperäisväestöä. Poronhoito edistää taloudellista toimintaa, lisää yhteisön vaurautta ja turvaa samalla arktisten alueiden luonnollista pääomaa.

Poronliha lapista on suojattu alkuperäisnimitys (PDO) -tilalla

Euroopan unioni on myöntänyt suojatun alkuperänimityksen (PDO) Lapin poronlihalle (Lapin Poron liha), lapista saadun kuivalihan (Lapin Poron kuivaliha) ja Lapin kylmäsavustetulle poronlihalle (Lapin Poron kylmäsavuliha).

Hyväksytyt elintarvikehuoneistot

Elintarvikelainsäädäntö edellyttää eläimistä saatavia elintarvikkeita käsittelevien elintarvikehuoneistojen eli laitosten hyväksymistä. Laitosten on haettava valvontaviranomaiselta elintarvikelain mukaista hyväksymistä ennen toiminnan aloittamista tai ennen toiminnan olennaista muuttamista. Uusi laitos voi aloittaa toiminnan sen jälkeen, kun viranomainen on hyväksynyt sen. Olennaisesti muuttunut toiminta voi alkaa vasta muutoksen hyväksymisen jälkeen.

Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsitteleville elintarvikehuoneistoille, eli laitoksille asetettavista vaatimuksista on säädetty Euroopan parlamentin ja neuvoston eläinperäisiä elintarvikkeita koskevista erityisistä hygieniasäännöistä antamassa asetuksessa (EY) 853/2004 sekä maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa laitosten elintarvikehygieniasta

Meidän Poronlihatilat

Pokka-poronlihatilat sijaitsevat Suomen arktisella alueella, ja ne ovat rakennettu hyödyntämällä tekniikkaa energiankäytön vähentämiseksi ja hävikkien poistamiseksi hyödyntämällä lähes 100% poroista.

Poro elää arktisien alueiden erämaassa, joissa porot ovat poromiesten omistuksessa, joista suurin osa on Saamelaisia. Arktiset metsät ovat suuria alueita, joissa poronhoito on maankäytön muoto.


Jäljitettävyys

Olemme ottaneet käyttöön vankat jäljityskäytännöt, jotka antavat kyvyn tunnistaa ja seurata nopeasti kaikki vaiheet vastaanottamisesta käsittelyyn, pakkaamiseen ja toimitukseen asiakkaan tarkkaan sijaintiin. Tuotetarramme tekevät lihan tuotantotavasta selkeän ja etiketteihin tallennetut tiedot voidaan lukea siten, että kaikki tuotanto- ja toimitusvaiheet ovat jäljitettävissä.

Huipputekniikka

Julkaisemme tuotteen uusimmalla ja parhaalla lihanjalostustekniikalla. INNOVA-ohjelmamme avulla meillä on jäljitettävyys ja näkyvyys maailmanlaajuisessa elintarvikeketjussa, eristetään kaikki laatukysymykset, tunnistetaan ja asetetaan karanteeniin kaikki epäilyttävät materiaalit reaaliajassa tuotannon aikana ja arkistoissa myöhempää tarvetta varten, jolloin jäljitettävyystiedot ovat saatavilla nopeasti ja helposti.

Korkeimmat hygienia käytännöt

Sovellamme hygieniatoimenpiteitä lihaprosessin jokaiseen vaiheeseen painottaen enemmän saastumisen ehkäisemistä ja lihan tuotannon hallintaan sekä sen jatkokäsittelyn ja kulutuksen kaikissa vaiheissa. Sovellamme elintarviketurvallisuusriskien hallinnan periaatteita toteuttamalla lihahygieniaohjelmia. henkilöstö, jolla on asianmukainen koulutus, tiedot, taidot ja kyvyt toimivaltaisen viranomaisen määrittelemän mukaisesti.

Terveyshyödyt

Pokka-poronliha tuottaa luonnollista ja terveellistä ruokaa vaativimpiin ruokahaluihin. Poronliha on ainutlaatuisen makuinen ja samalla se on vähärasvaista, antibioottivapaata ja ravitsevaa ruokaa luonnosta. Maku tulee poron ruokavaliosta, joka koostuu yli 300 metsän kasvista.

Laadukkainta ja terveellisintä lihaa

Arktisten ihmisten perinteinen poronhoito liittyy läheisesti arktisten alueiden ekologiaan, talouteen ja kulttuuriin. Arktiset metsät luokitellaan alueittain, ja kullakin alueella elää vain tietty määrä, mikä tarkoittaa ekosysteemin tasapainon säilyttämistä, ympäristön monimuotoisuutta ja tuhoisten ympäristövaikutusten välttämistä. Pohjoismaiden hallitukset sallivat vuosittain porojen ylijäämän kulutuksen. Poronhoito edistää taloudellista toimintaa, joka luo vaurautta ja inhimillistä pääomaa, mikä lisää yhteisön vaurautta ja samalla turvaa arktisten alueiden luonnonpääoman.

Pokka Reindeer Meat Numeroina

KG PÄIVITTÄINEN TUOTANTOKYKY

RUHOA PÄIVITTÄIN

KG VARASTOTILAA

SITOUTUNUTTA TYÖNTEKIJÄÄ

PARASTA PORONLIHAA

Terveellinen Liha ja Maukkaat Ateriat

Poronliha sopii monenlaiseen ruokaan. Perinteisesti poronkäristys on ollut arvostettu juhlaruoka Lapissa. Yhtä hyvin poronliha sopii vaikka tortilloihin, keittoihin, kastikkeisiin tai suolaisiin piirakoihin. Ohuiksi lastuiksi leikattu poronliha kypsyy nopeasti, ja sopii siten nykyajan kiireiseenkin elämänmenoon.

ARVOSTELUT

Mitä Meistä Kerrotaan

“Loistava löytö”

“Upea ruoka”

“Mehukas ja maukas”

“Miellyttvä kokemus”

Ota Yhteyttä

POKKA REINDEER MEAT

HARRI POKKA

Toimitusjohtaja
Puh. +358 50 3677 454
Toimisto +358 50 475 5061

harri.pokka@pokkareindeermeat.com

Mene Osoitteeseen

Lapin Poro ja Riista Oy
Nikkarinkuja 5
96910 Rovaniemi, Finland
VAT Numero: FI 20692147

Kirjoita Meille Sähköpostia

14 + 13 =