Select Page

Pokka Reindeer Meat

 

Pokka Reindeer Meat on ympäristöystävällinen poronlihajalostamo Napapiirillä Rovaniemellä, Suomen Lapissa.
Tarjoamme ensiluokkaisia poronlihatuotteitamme
vähittäiskaupan ruokaketjuille, tukkukaupoille ja suurkeittiöille.

 

Asiasta

Poronliha

Poronliha on terveystietoisen ihmisen valinta. Sen vivahteikas maku perustuu poron ruokavalioon, johon kuuluu yli 300 kasvia.

Poronliha on vähärasvaista, erinomaisen makuista ja ravitsevaa ruokaa. 100 grammassa poronlihaa on rasvaa vain 2-4 g. Lisäksi poronlihan rasva sisältää enimmäkseen tyydyttymättömiä rasvahappoja. Poronlihassa on tärkeitä Omega 3 -rasvahappoja, joilla on myönteinen vaikutus sydänterveydelle ja hyvän kolesterolin ylläpitämiselle.

Poronliha on hyvin vitamiinipitoista. Siinä on runsaasti A-, C-, B1-, B2- ja B12-vitamiinia sekä seleeniä, sinkkiä ja rautaa. Poronliha sisältää myös proteiinia. Poronlihassa ei ole terveydelle haitallisia antibiootteja, hormoneja eikä steroideja.

Tämä johtuu siitä, että porot elävät suurimman osan vuotta luonnonlaitumilla syöden luonnonantimia, eikä niitä näin ollen kasvateta ja lääkitä keinotekoisesti.

Antibiootti, hormooni ja steroidi vapaa

Erittäin maukas, mieto, kostea ja maukas: Maku on peräisin poron ruokavaliosta. Porot syövät yli 300 erilaista arktisen metsän kasvia ja jäkälää. Tämä ruokavalio on runsas antioksidentti- ja mineraali rikas.

Paljon Proteiinia

20-24 g / 100 g
Keskimäärin liikkumaton mies tarvitsee 56 g proteiinia päivässä ja keskimäärin liikkumaton nainen tarvitsee noin 46 g päivässä DRI (Dietary Reference Intake).

Erittäin kestävä

Porojen aineenvaihdunta on mukautettu hyödyntämään tuottamattomat ekosysteemit ja se kykenee menestymään luonnollisilla laitumilla eliminoiden riippuvuuden viljan tuotosta.

Luonnollisuus ja ympäristöystävällisyys
Lappia pidetään Suomen puhtaimpana paikkana, ja siellä porot elävät arktisten alueiden erämaissa. Pohjoiset luonnonlaitumet ovat poroille paras elinympäristö. Arktiset alueet on jaettu poronhoitoalueisiin, joilla laiduntaa tietty määrä poroja.

Näin ekosysteemi säilyy tasapainossa ja ympäristö monimuotoisena.

Poronhoito kuuluu olennaisesti arktisten alueiden ekologiaan, talouteen ja kulttuuriin. Porot hyödyntävät maanviljelyksen kannalta tuottamattomia ekosysteemejä. Poronhoito muodostaa siten ravintolähteen alueilla, jotka muutoin olisivat hyödyttömiä ja tehottomia elintarviketuotannon näkökulmasta.

Monet poronhoitajat ovat saamelaista alkuperäisväestöä. Poronhoito edistää taloudellista toimintaa, lisää yhteisön vaurautta ja turvaa samalla arktisten alueiden luonnollista pääomaa.

Poronliha lapista on suojattu alkuperäisnimitys (PDO) -tilalla

Euroopan unioni on myöntänyt suojatun alkuperänimityksen (PDO) Lapin poronlihalle (Lapin Poron liha), lapista saadun kuivalihan (Lapin Poron kuivaliha) ja Lapin kylmäsavustetulle poronlihalle (Lapin Poron kylmäsavuliha).

Hyväksytyt elintarvikehuoneistot

Elintarvikelainsäädäntö edellyttää eläimistä saatavia elintarvikkeita käsittelevien elintarvikehuoneistojen eli laitosten hyväksymistä. Laitosten on haettava valvontaviranomaiselta elintarvikelain mukaista hyväksymistä ennen toiminnan aloittamista tai ennen toiminnan olennaista muuttamista. Uusi laitos voi aloittaa toiminnan sen jälkeen, kun viranomainen on hyväksynyt sen. Olennaisesti muuttunut toiminta voi alkaa vasta muutoksen hyväksymisen jälkeen.

Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsitteleville elintarvikehuoneistoille, eli laitoksille asetettavista vaatimuksista on säädetty Euroopan parlamentin ja neuvoston eläinperäisiä elintarvikkeita koskevista erityisistä hygieniasäännöistä antamassa asetuksessa (EY) 853/2004 sekä maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa laitosten elintarvikehygieniasta

varasto

Palvelumme

Pokka-poronlihatilat sijaitsevat Suomen arktisella alueella, ja ne ovat rakennettu hyödyntämällä tekniikkaa energiankäytön vähentämiseksi, ajan säästämiseksi ja karjajätteen poistamiseksi hyödyntämällä lähes 100% poroista.

Poro elää arktisien alueiden erämaassa ja porot ovat paimenten omistuksessa, joista suurin osa on saamelaisten alkuperäiskansoja. Arktiset metsät ovat valtavan suuri alue, joissa poronhoito on maankäytön muoto.

Viljelykasvien viljely on melkein mahdotonta, joten porot ovat ravinnonlähde maalle, jonka tuottaminen muuten olisi hyödytöntä tai tehotonta.


Jäljitettävyys

Pakkauksissamme on tuotemerkintä, jonka avulla poronlihan tuotantoketjun vaiheet ovat jäljitettävissä metsästä ruokapöytään ja päinvastoin.

Korkea hygieniataso

Noudatamme toiminnassamme elintarviketurvallisuuden riskienhallinnan periaatteita. Tuotantoprosessin kaikki vaiheet on suunniteltu siten, että erilaiset riskit on poistettu hyvin tehokkaasti. Mahdolliset laatupoikkeamat kyetään tunnistamaan ja niihin pystytään reagoimaan tuotannon aikana. Elintarviketurvallisuusohjelmistamme vastaavilla henkilöillä on elintarvikehygienian koulutus ja vahva kokemus elintarviketurvallisuudesta.

Huipputekniikka

Sovellamme uusinta ja parasta teknologiaa lihanjalostuksessa. Tuotantotilamme on rakennettu energia- ja tuotantotehokkaaksi.
Terveyshyödyt

Pokka-poronliha tuottaa luonnollista ja terveellistä ruokaa vaativimpiin ruokahaluihin. Poronliha on vähärasvaista, antibioottivapaata, ainutlaatuista makua ja ravitsevaa ruokaa luonnosta. Maku johtuu poron ruokavaliosta, koska ne syövät metsästä yli 300 kasvia.

Laadukkainta ja terveellisintä lihaa

Arktisten ihmisten perinteinen poronhoito liittyy läheisesti arktisten alueiden ekologiaan, talouteen ja kulttuuriin.

Arktiset metsät luokitellaan alueittain, ja kullakin alueella elää vain tietty määrä, mikä tarkoittaa ekosysteemin tasapainon säilyttämistä, ympäristön monimuotoisuutta ja tuhoisten ympäristövaikutusten välttämistä.

Pohjoismaiden hallitukset sallivat vuosittain porojen ylijäämän kulutuksen. Poronhoito edistää taloudellista toimintaa, joka luo vaurautta ja inhimillistä pääomaa, mikä lisää yhteisön vaurautta ja samalla turvaa arktisten alueiden luonnonpääoman.

Pokka Reindeer Meat Numeroina

Olemme syntyneet menestyäkseen, ja olemme ylpeitä varastointi- ja käsittelykapasiteetistamme

TUOTANTOKYKY: VIISIKYMMENTÄTUHATTA KILOA/PÄIVÄ

KAKSITUHATTA RUHOA/PÄIVÄ

VARASTOINTIKAPASITEETTI : KAKSI JA PUOLI MILJOONAA KILOA

SITOUTUNUTTA TYÖNTEKIJÄÄ

Only the Best

Terveellinen liha, maukkaat ateriat

Poronliha sopii monenlaiseen ruokaan. Poronkäristys on perinteinen ja arvostettu juhlaruoka Lapissa. Yhtä hyvin poronliha sopii vaikkapa tortilloihin, keittoihin, kastikkeisiin tai suolaisiin piirakoihin. Ohuiksi lastuiksi leikattu poronliha kypsyy nopeasti, ja sopii siten kiireisenkin elämänmenoon.

Tilaa haluamasi tuotteet helposti meiltä!

Voit valmistaa kiehtovia poronliha-aterioita itse. Uusimmat ja herkullisimmat reseptit ovat käytössäsi.

Suositukset

Mitä meistä kerrotaan

”Loistava löytö”

Reseptini maistuvat paljon paremmalta tämän laadukkaan tuotteen ansiosta.

“Mehukas ja maukas”

Enemmän kuin poronliha, miellyttävä kokemus.

“Upea ruoka”

Tämä on tuote, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla.

“Miellyttävä kokemus”

Mehukas ja maukas.”

Yhteistiedot

POKKA REINDEER MEAT
HARRI POKKA
CEO
Puh. +358 50 367 7454
Toimisto +358 50 475 5061

harri.pokka@pokkareindeermeat.com

Mene Osoiteeseen

Lapin Poro ja Riista Oy
Nikkarinkuja 5
96910 Rovaniemi, Finland
VAT Numero: FI 20692147

Kirjoita meille sähköpostia

8 + 10 =